36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Cyprus Shipping Chamber

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο πραγματοποίησε με επιτυχία την 36η Ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Τρίτη 27 Μαΐου 2025, στο ξενοδοχείο «Four Seasons» στη Λεμεσό. Στη Γενική Συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Θέμης Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, Υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων, καθώς και η εγκατεστημένη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για τη συνεχή πρόοδο της Κυπριακής Ναυτιλίας, καθώς και τη συνεπή αναγνώριση της Ναυτιλίας από την Κυβέρνηση ως σταθερού πυλώνα της Κυπριακής Οικονομίας. Τόνισε επίσης τη συνεχή πολιτική στήριξη της Κυβέρνησης προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία μέσω στοχευμένων μηχανισμών και αναγκαίων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυσή της.

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο τομέας της Ναυτιλίας παρέμεινε ένας ισχυρός πυλώνας της Κυπριακής Οικονομίας παρά τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις είναι αξιέπαινο. Εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση για συνέχιση της στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο για την προώθηση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Τομέα.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, στην ομιλία του, έδωσε μια εκτενή επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της Κυπριακής Ναυτιλίας. Επεσήμανε τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ναυτιλιακή Βιομηχανία, όπως η φιλόδοξη ατζέντα απαλλαγής από τον άνθρακα από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα σύνθετα λειτουργικά ζητήματα. Τόνισε την ανάγκη συντονισμένων δράσεων και στενότερης συνεργασίας για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της Κυπριακής Ναυτιλίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Συνεργάτες του Επιμελητηρίου και όλες τις Εταιρείες-Μέλη του για τη συνεργασία και τη σταθερή στήριξη που παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια, το Επιμελητήριο τίμησε τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Θωμά Α. Καζάκο, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας και πολύτιμης συμβολής του κατά τη διάρκεια των 33 ετών υπηρεσίας του και της ανάληψης της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης και καθώς η θητεία του κ. Θέμη Παπαδόπουλου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου έφτασε στο τέλος της, το Επιμελητήριο τίμησε τον κ. Παπαδόπουλο με τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της προσφοράς και της ηγετικής του θέσης κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η πλακέτα παραδόθηκε στον κ. Παπαδόπουλο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν επίσης εκλογές για την ανάδειξη του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για την περίοδο 2025-2027.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Ανδρέας Νεοφύτου – Marlow Navigation, Πρόεδρος
κ. Θέμης Παπαδόπουλος – Interorient Navigation, αμέσως προηγούμενος πρόεδρος
κ. Φίλιππος Φίλης – Lemissoler Navigation, Αντιπρόεδρος
κ. Τζούλια Αναστασίου – OSM Thome, Αντιπρόεδρος
κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου – Tototheo Global, Αντιπρόεδρος
κ. Άννα Βούργου – Aphentrica Marine Insurance Brokers, μέλος
κ. Ανδρέας Σολομωνίδης – Bernhard Schulte Shipmanagement, Μέλος
κ. Ανδρέας Χατζηπέτρου – Columbia Shipmanagement, Μέλος
κ. Ιωάννης Πιττάλης – Intergaz, Μέλος
κ. Dieter Rohdenburg – InterMaritime Shipmanagement, Μέλος
κ. Χρυσόστομος Παπαβασιλείου – Petronav Shipmanagement, Μέλος
κ. Ιωάννης Χατζηπαρασκευάς – Uniteam Marine, Μέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *