Γενέθλια για την WISTA Cyprus – γιορτάζει τα 10 της χρόνια

To 2022 ξεκίνησε για την WISTA Κύπρου με έναν διαδικτυακό εορτασμό που έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου.


Η WISTA Κύπρου, η οποία κατέχει θέση ως ένας από τις ισχυρότερες και πιο ευρέως αναγνωρισμένες Εθνικούς Ενώσεις WISTA, τίμησε αυτό το σημαντικό ορόσημο με μέλη και φίλους της WISTA Κύπρου από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών ήταν η Πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της WISTA International, Πρόεδροι άλλων Εθνικών Ενώσεων WISTA, ο Πρόεδρος της ECSA, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη του ΔΣ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, η Πρόεδρος της CYMEPA, η Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτικό Ινστιτούτο και άλλα αξιότιμα στελέχη του κλάδου.

Η Πρόεδρος της WISTA Κύπρου Άννα Βούργου καλωσόρισε το κοινό και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα ιδρυτικά μέλη και τα μέλη που υπηρέτησαν στα διάφορα διοικητικά συμβούλια κατά τη διάρκεια αυτής της 10ετούς διαδρομής, καθώς και κάθε ένα από τα 120 μέλη της Ένωσης για τη δέσμευση και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της WISTA Κύπρου. «Έχουμε το προνόμιο να εργαζόμαστε και να δραστηριοποιούμαστε σε μια χώρα όπου η ναυτιλιακή κοινότητα στο σύνολό της αγκαλιάζει και ενισχύει το όραμα και τις προσπάθειές μας να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες στη ναυτιλία” δήλωσε η κα. Βούργου.

«Η WISTA Κύπρου είναι μέρος της καρδιάς μου και θα είναι πάντα», ανέφερε η Πρόεδρος της WISTA International και ιδρύτρια της WISTA Κύπρου Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, καθώς τόνισε πώς η WISTA Κύπρου ωφελεί επίσης τη WISTA International. «Οι γυναίκες στην Κύπρο κατέχουν θέσεις δύναμης και εξουσίας και έχουν δείξει πώς μπορούμε να επηρεάσουμε τη συζήτηση στον κλάδο πέρα ​​από τις σημαντικές συζητήσεις για την ισορροπία και τη διαφορετικότητα των φύλων».

Στο μήνυμά του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης τόνισε τον σημαντικό ρόλο των γυναικών στον κλάδο και επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργείου να υποστηρίξει τους στόχους της WISTA Κύπρου για την προώθηση των γυναικών στη ναυτιλία, στη θάλασσα και στην ξηρά. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη WISTA Κύπρου για την προώθηση των κοινών μας στόχων».

Όλοι οι εορτασμοί και οι δραστηριότητες της 10ης Επετείου του Συνδέσμου τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Πριν από το κλείσιμο, μέλη και φίλοι παρευρέθησαν με το Διοικητικό Συμβούλιο στην κοπή μιας τούρτας όπου ευχήθηκαν για τα επόμενα 10 χρόνια ανάπτυξη, μάθηση και συνεργασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *