Η INTERCARGO συγκέντρωσε πλοιοκτήτες, ναυλωτές, ασφαλιστές και παρόχους υπηρεσιών στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου, για να αντιμετωπίσουν ένα διογκούμενο ζήτημα στη ναυτιλία ξηρού φορτίου: τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται στην πράξη οι μεταφορτώσεις από πλοίο σε πλοίο (Ship-to-Ship – STS).
Οι επιχειρήσεις STS στο ξηρό φορτίο δεν αποτελούν πλέον περιστασιακό φαινόμενο. Γίνονται μέρος των καθημερινών λειτουργιών, καθώς τα μεγαλύτερα πλοία και οι περιορισμένες λιμενικές υποδομές αναγκάζουν τη μεταφορά φορτίων ανοικτής θαλάσσης.
Ωστόσο, ο κλάδος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς έναν σαφή, κοινό τρόπο εκτέλεσης των STS με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Η Διαφορά με τα Δεξαμενόπλοια
Στη ναυτιλία δεξαμενοπλοίων, οι μεταφορτώσεις STS ακολουθούν καθιερωμένες πρακτικές εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια. Το ξηρό φορτίο έχει ακολουθήσει διαφορετική πορεία, η οποία διαμορφώθηκε από τον τύπο του φορτίου, τις τοπικές συνθήκες και την πραγματικότητα κάθε εμπορικής δραστηριότητας.
Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της INTERCARGO, Ιωάννη Ξυλά, την οποία ακολούθησε λεπτομερής παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO, Δημήτρη Μονιούδη, καθώς και εισηγήσεις από τις εταιρείες:
- NYK Group
- DYNAMARINe
- Britannia P&I Club
- James Fisher
- Charterwell Maritime
- Oldendorff Carriers
- Maran Dry Management
Προκλήσεις και Πολυπλοκότητα
Αυτό που αναδείχθηκε ήταν η πολυπλοκότητα της ίδιας της εργασίας:
- Πολλαπλά μέρη που εμπλέκονται σε κάθε μεταφόρτωση.
- Πόροι που ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.
- Καιρικές συνθήκες, περιορισμοί βυθίσματος και ορατότητα που αλλάζουν το προφίλ κινδύνου ώρα με την ώρα.
- Διαδικασίες που δεν εφαρμόζονται πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Η συζήτηση βασίστηκε στις πρόσφατα αναπτυχθείσες «Κατευθυντήριες Γραμμές Μεταφόρτωσης από Πλοίο σε Πλοίο για Φορτηγά Χύδην Φορτίου» (STS Transfer Guidelines for Bulk Carriers) της INTERCARGO, οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη συμβολή μελών από όλο τον κλάδο και αποτελούν το σημείο εκκίνησης για μια πιο συνεκτική προσέγγιση.
Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
Ιωάννης Ξυλάς, Πρόεδρος INTERCARGO: «Αυτή η εκδήλωση έδειξε ξεκάθαρα ότι οι STS στο ξηρό φορτίο δεν είναι πλέον μια εξειδικευμένη δραστηριότητα (niche). Είναι κάτι που ο κλάδος ήδη εφαρμόζει και μάλιστα σε αυξανόμενο βαθμό. Η συγκέντρωση πλοιοκτητών, ναυλωτών, ασφαλιστών και παρόχων σε μια αίθουσα είναι ένα σημαντικό βήμα προς μια πιο ευθυγραμμισμένη προσέγγιση. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν και να προωθήσουν ενεργά ασφαλέστερες δραστηριότητες STS».
Καπετάνιος Παναγιώτης Νικητέας, HSQE Manager / DPA / CSO της Maran Dry Management:«Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές STS είναι σημαντικές για την προώθηση της συνέπειας στις λειτουργίες και τη μείωση του κινδύνου διαταραχών».
Συγκεντρώνοντας ενδιαφερόμενα μέρη από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας, η INTERCARGO στοχεύει να υποστηρίξει μια πιο συντονισμένη προσέγγιση στις μεταφορτώσεις STS, με προσδοκία για ευρύτερη δέσμευση καθώς ο κλάδος εργάζεται για μεγαλύτερη ομοιομορφία στον τρόπο εκτέλεσης αυτών των δραστηριοτήτων.
